Marhahúsgombócok csípős szósszal

Marhahúsgombócok csípős szósszal recept hozzávalói

  • 15 dkg szalonna (füstölt),
  • 10 dkg fokhagyma,
  • 7 dkg zsemlemorzsa,
  • 1 db tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só,
  • bors,
  • olaj (olíva),
  • 2 db chilipaprika,
  • 3 dl ketchup,
  • 1 kávéskanál mustár (dijoni),
  • 1 kávéskanál méz,
  • 60 dkg darált hús (marha)

 

Marhahúsgombócok csípős szósszal

Marhahúsgombócok csípős szósszal

 

A szalonnát daráljuk le, keverjük össze a marhahússal, ha kell, sózzuk meg, de bánjunk óvatosan a sóval, hiszen a szalonna is sós.

Borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott gyöngyhagymát, a zúzott fokhagymát. Tegyük bele a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és a finomra vágott petrezselyem nagyobbik részét.

Formázzunk gombócokat belőle és kevés olajon süssük meg őket.

Közben a mézet, a ketchupot és a mustárt keverjük össze. Tegyük hozzá a karikára vágott chilipaprikákat és a petrezselyem kisebbik részét.

A mártást a hústól külön kis tálkában tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik, marhahússal készült receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Marhahúsgombócok csípős szósszal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.