Marhanyelv kapris krémmártással, zöldségkévékkel

Hozzávalók, marhanyelv kapris krémmártással, zöldségkévékkel

  • 50 dkg füstölt marhanyelv,
  • 1 dl olaj,
  • 20 dkg sárgarépa,
  • 20 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • cukor,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 dl tejfel,
  • Koch's mustár,
  • 1 dkg kapribogyó,
  • 5 dkg citrom,
  • fél csomag petrezselyemzöld,
  • 25 dkg tészta,
  • 25 dkg vegyes zöldség,
  • póréhagyma

 

Marhanyelv kapris krémmártással, zöldségkévékkel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Marhanyelv kapris krémmártással, zöldségkévékkel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Teljes mértékben ínyenceknek ajánljuk! Vállalkozó kedvűek is kipróbálhatják eme remek finomságot! 🙂

A marhanyelvet először megfőzzük, a bőrét lehúzzuk. Amíg nem tálaljuk, a nyelvet meleg vízben, vagy levesben tároljuk. A mártáshoz cukrot karamellizálunk, majd belekerülnek a zöldségek, babérlevél. Húslével felöntjük, fűszereket adunk hozzá. Mustáros-tejfeles habarással besűrítjük, majd kaprival ízesítjük. Bort is lehet adni hozzá közben, aki szereti, egy kis fokhagymát is tehet hozzá. A marhanyelvhez aktuális árat itt találnak.

A köretünk színes tészta lesz, díszítésnek julienne-re vágott zöldséget kis kévékbe köthetünk a póréhagyma szárával. A megtisztított marhanyelvet rostjaival merőlegesen felszeleteljük, alulra kerül majd a mártás, rá a tészta, a marhanyelvet pedig a kévék mellé helyezzük el. A tetejét megszórjuk caprival, és tálalhatjuk is.

Ha szeretnének még válogatni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030403)

Cím
recipe image
Recept neve
Marhanyelv kapris krémmártással, zöldségkévékkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.