Mézes, csípős csirke

A mézes, csípős csirke recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, só, bors, 1,5 dl ketchup, 2 evőkanál méz, egy csipet gyömbér, 50 dkg spagetti, 0,5 dl szójaszósz, 1 db sárgarépa, 1 teáskanál csípős paprikakrém

Mézes, csípős csirke

Mézes, csípős csirke

 

A mézes, csípős csirke recept elkészítése

 

Csirkemell, kicsit másképpen. Kicsit csípősen, kicsit mézesen, és egy kicsit szójásan - ez utóbbit a tészta veszi fel. Nézzék meg, próbálják ki, gyors receptről van szó!

A csirkemellet nagyobb csíkokra vágom. A ketchupot a mézzel és a paprikakrémmel összekeverem. A csirkét ebbe a masszába helyezem, és hűtőben egy napig állni hagyom.

Majd serpenyőt melegítek, beleszedek a csirkéből, öntök rá egy kicsit a levéből. Ha szükséges, adok hozzá még egy kis ketchupot. Megszórom gyömbérrel, pirítom és beforralom. Talán a gyömbér az egyetlen ebben a receptben, ami nem mindennapi alapanyag a konyhában, ezért adunk hozzá tájékoztatót!

A spagettit megfőzöm. A répát vékony csíkokra vágom. Serpenyőt melegítek, és kevés olívaolajon a répát kicsit megpirítom. Belehelyezem a kifőtt tésztát, meglocsolom szójával, és visszapirítom. A csirkével tálalom.

 

Egy másik csípős receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mézes, csípős csirke
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.