Mogyorós pulykacsíkok póréhagymás rizzsel

A mogyorós pulykacsíkok póréhagymás rizzsel recept hozzávalói

  • 60 dkg pulykamell,
  • 5 dkg póréhagyma,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • chili,
  • szójaszósz,
  • 4 evőkanál méz,
  • 1 dl étolaj,
  • 10 dkg mogyoró durvára vágva
Mogyorós pulykacsíkok póréhagymás rizzsel

Mogyorós pulykacsíkok póréhagymás rizzsel

A mogyorós pulykacsíkok póréhagymás rizzsel recept elkészítése

 

Pulykacsíkok, természetesen egy kicsit másképp. Kétszer sül, nem véletlenül, de többet nem is árulunk el előzetesen, nézzék meg a receptet, és készítsék is így el a pulykamellet!

Először marinírozzuk, pácoljuk a húst. Egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szójaszószt, chilipaprikát, kukoricakeményítőt teszünk rá, majd így állni hagyjuk.

Bő olajban elősütjük, nem baj, ha nem sül át teljesen, mert még a mogyoróval is át fogjuk sütni. Sütés után papírra kiszedjük, lecsöpögtetjük a pulykacsíkokat. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután serpenyőben a vaj felén póréhagymát pirítunk, hozzátesszük az előfőzött rizst, átforgatjuk vele, már kész is a köret. A vaj másik feléhez mézet teszünk, valamint a durvára vágott mogyorót, ebben fogjuk megsütni a csíkokra vágott, elősütött pulykát.

 

Egy egészen másfajta pulykás receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.