Murat-módra készített sertésszűz

Hozzávalók, Murat-módra készített sertésszűz

50 dkg sertésszűz

őrölt bors
1 dl olaj
1 dl fehér bor
4 szelet sonka
liszt
sült burgonya
1 csomag petrezselyemzöld
balzsamecet
retekcsíra
hagymacsíra
ruccola
tárkony

 

Murat-módra készített sertésszűz

Murat-módra készített sertésszűz

 

Hogy Napóleon hadvezére pontosan így szerette, azt itt és most nem tudjuk bizonyítani:): Azt viszont igen, hogy hasznos recept, bármikor elővehető:).

 

A Murat-módra készített sertésszűz recept elkészítése

 

A sertésszüzet egyenletes nagyságúra felvágjuk. Baconszalonnába betekerjük, s megtűzzük fogvájóval, hogy a szalonna rajta maradjon. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak. Kicsit meglapítjuk, megnyomkodjuk a hengereket. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel, fehérborssal - tudják, a sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós! Forró zsiradékban pirosra sütjük.

A sonkaszeleteket is megsütjük. A sütőzsiradékba kevés lisztet teszünk, tárkonyt adunk hozzá, majd felengedjük fehérborral, kiforraljuk. Ha szükséges után ízesítünk sóval, fehérborssal. A kockaburgonyát bő, forró zsiradékban kisütjük. A rukkolalevelet feltesszük a tálra, majd mellé a retek- és hagymacsírát. Meglocsoljuk balzsamecettel.

Így tálaljuk:
A szűztönkökből kivesszük a fogvájót. Mártással leöntjük, és a sült sonkaszeletekkel díszítjük. Kocka sült burgonyakörettel tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Kíváncsi lenne egy másik, sonkával készült receptre is? Itt van egy, például.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Murat-módra készített sertésszűz
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.