Mustáros-hagymás borda

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéskaraj,
  • 10 dkg hagyma,
  • 2 dkg fokhagyma,
  • 50 dkg burgonya,
  • 5 dkg mustár,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • 1 dl olaj,
  • petrezselyem,
  • tojás,
  • tejszín,
  • újhagyma(szár)

Olajon karikára vágott és grill fűszerkeverékkel megszórt hagymát pirítunk. Erre tesszük rá a karajt és félangolosra sütjük.

A tejfelbe fokhagymát és mustárt keverünk, ez lesz a mártásunk.

Zsírpapírból szív formát vágunk ki, az egyik felére rátesszük az ételt a következő sorrendben: karikára vágott, héjában főtt burgonyát, a félangolosra sült húst, leöntjük a tejfölös mártással. Ráhajtjuk a szív másik felét, a két papírt összehajtogatjuk, hogy jól záródjon. 180 fokos sütőben megsütjük.

Tálalásnál a papírt a közepén felhasítjuk, savanyúságot (zöld dinnyét, karfiolt, uborkát) adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.