Mustáros-hagymás flekken sült cukkinivel

Hozzávalók, mustáros-hagymás flekken sült cukkinivel

1 kg sertéstarja
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál mustár
4 db kisebb cukkini
4 db nagyobb burgonya
2 dl tejföl
1 köteg petrezselyem

bors
olaj

 

Mustáros-hagymás flekken sült cukkinivel

Mustáros-hagymás flekken sült cukkinivel

 

A mustáros-hagymás flekken sült cukkinivel recept elkészítése

 

Kevés dolog jobb egy jól elkészített flekkennél. Így természetesen a Mit főzzünk ma? recepttárából sem hiányozhat egy jó flekken-recept. Nézzék meg, próbálják ki! A tarjához aktuális árat itt találnak.

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal. Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.

Közben megmossuk a burgonyákat, és besózzuk őket. Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket. Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.

A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk. Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.

Ha ez a recept tetszett, nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában további húsos ételek között. Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mustáros-hagymás flekken, sült cukkinivel és fóliás burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.