Mustáros hagymás sertésborda másképp

A mustáros hagymás sertésborda másképp recept hozzávalói

50 dkg sertéskaraj, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg fokhagyma, 50 dkg burgonya, 5 dkg mustár, 2 dl tejfel, só, bors, 1 dl olaj, petrezselyemzöld, tojás, tejszín, só, bors, újhagymaszár

Mustáros hagymás sertésborda másképp

Mustáros hagymás sertésborda másképp

 

A mustáros hagymás sertésborda másképp recept elkészítése

 

Sok-sok példa van a Mit főzzünk ma? recepttárában arra, hogy egy-egy mesterszakács miként viszonyul egy alapanyaghoz, és ez a viszonyulás mennyire különböző tud lenni. Itt az újabb példa, hogy alapvetően azonos hozzávalókból hogyan készül el egy étel, jelen esetben ez a sertésborda kicsit másképp, mint az előző receptünkben. Nézzék meg, és készítsék el így is!

Először is a sertéskarajt kicsit pácoljuk, 1-2 órát számoljanak vele. A húst sóval, szecsuáni borssal megszórjuk, friss gyömbérrel ízesítjük, szójaszószt locsolunk hozzá, zúzott fokhagymát, piros aranyat teszünk hozzá, végül fehérbort öntünk bele. 1-2 órán keresztül ebben a páclében hagyjuk a húst, hogy intenzív ízesítést kapjon. A sertéskarajhoz aktuális árat itt találnak.

A pácolás után grillen karikára vágott és fűszerkeverékkel megszórt hagymát pirítunk, utána mellétesszük  a bordát, és megsütjük.

A mártásunk nem lesz nagyon nehéz, viszont érdekes és különleges: a tejfölbe fokhagymát és mustárt keverünk.

Zsírpapírból formát vágunk, az egyik felére rátesszük alapanyagokat a következő sorrendben: először a karikára vágott, héjában főtt burgonyát, utána az elősütött húst, végül pedig leöntjük a tejfölös mártással. Ráhajtjuk a forma másik felét, a két papírt összehajtogatjuk úgy, hogy jól záródjon, végül 180 fokos sütőben készre sütjük.

Tálalásnál uborkával, vágott vegyes savanyúsággal kínáljuk, és akár egy hegyes erős paprikával is, ha az ízlésünknek megfelel.

 

Itt adunk egy másik karajreceptet, természetesen részletes Mit főzzünk ma? videóval. Nézzék meg!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mustáros hagymás sertésborda másképp
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.