Mustáros hagymás sertésborda

A mustáros hagymás sertésborda recept hozzávalói

50 dkg sertéskaraj, 10 dkg hagyma, 2 dkg fokhagyma, 50 dkg burgonya, 5 dkg mustár, 2 dl tejföl, só, bors, 1 dl olaj, petrezselyem, tojás, tejszín, újhagymaszár

Mustáros hagymás sertésborda

Mustáros hagymás sertésborda

 

A mustáros hagymás sertésborda elkészítése

 

Megszokott gazdag receptjeink egy újabb darabja. Erősen domináns benne a hagyma, ezzel kalkuláljanak a kiválasztáskor. Igazi hagyományos recept ez a Mit főzzünk ma? tárából, nézzék meg, és készítsék is el így!

Olajon karikára vágott és grill fűszerkeverékkel megszórt hagymát pirítunk. Erre tesszük rá a karajt, és félangolosra sütjük. A tejfelbe fokhagymát és mustárt keverünk, ez lesz a mártásunk. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

Zsírpapírból szív formát vágunk ki, az egyik felére rátesszük az ételt a következő sorrendben: karikára vágott, héjában főtt burgonyát, a félangolosra sült húst, leöntjük a tejfölös mártással.

Ráhajtjuk a szív másik felét, a két papírt összehajtogatjuk, hogy jól záródjon. 180 fokos sütőben megsütjük.

Tálalásnál a papírt a közepén felhasítjuk, savanyúságot (zöld dinnyét, karfiolt, uborkát) adunk hozzá.

 

Egy egészen más típusú karajreceptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mustáros hagymás borda
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.