Mustáros, meggyes kacsamell

 

Hozzávalók

mustármag
2 dl sós vízben forrázva
35 dkg meggy kimagozva
2 evőkanál tárkonyecet
2 dl fehérbor
2 evőkanál cukor
4 db kacsamell sózva, beirdalva
mustár

 

Mustáros, meggyes kacsamell

Mustáros, meggyes kacsamell

 

A mustáros, meggyes kacsamell recept elkészítése

 

A konyha az a terület, ahol egy jó ötlet, és persze egy (vagy több) jó alapanyag mindent elvisz a hátán. A kacsamell nem kérdés. De csak úgy süssük meg? Persze. De van néhány gyümölcs, ami egészen más karakter ad, például a meggy, jelen esetben. Kipróbálják?

A mustármagot beáztatjuk a sós vízbe. A tárkonyecetet a fehérborral, cukorral, meggylével és a mustármaggal felfőzzük. Utána lehúzzuk a tűzhelyről, belekeverjük a magozott meggyet, kevés keményítővel besűrítjük.

Ha kihűlt, hozzákeverünk egy evőkanál dijoni magos mustárt. Hidegen tálaljuk a forró rózsaszínre sütött kacsamell mellé. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Egy egészen más karakterű kacsamellreceptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mustáros, meggyes kacsamell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.