Mustáros rostélyos

A mustáros rostélyos recept hozzávalói

4 db, egyenként 16 dkg-os marharostélyos, 1-1,5 dl mustár, 3 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 2 dl hús alaplé, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál cukor, worcestershire szósz, só, bors, petrezselyemzöld, majoránna, 1 evőkanál ketchup, 1 dl olaj, borókabogyó

A burgonyakörethez:

50 dkg burgonya, 10 dkg liszt, 5 dkg zsír, só, 1 fej vöröshagyma

Mustáros rostélyos

Mustáros rostélyos

 

A mustáros rostélyos recept elkészítése

 

Amennyiben hiszünk a legendáriumoknak, akkor ez egy rácson sült magashátszín, jelesül Esterházy Pál herceghez köthetően, rács, azaz rostély. Így lesz rostélyos a magashátszínből, amit angol nyelvterületen ribként neveznek. Mi ugyan serpenyőt használtunk a hússzeletekhez, de attól ez bizony még rostélyos!

Maradjunk a rostélyosnál, magunk is tudjuk kezelni a jó marhahúst. Persze, ha már Európa és a világ ízei magyarul, worcestershire-t is használunk majd. Ahogy azt kell.

A rostélyosokat klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Aktuális árat hozzá itt találnak. A húsokat kevés olajon elősütjük. Zsírjában lepirítjuk a fél karikára vágott vöröshagymát, a cukrot, majd beletéve a fokhagymát, a mustárt, a petrezselymet, felengedjük a borral és az alap lével.

A szeleteket visszatesszük a mártásba, és készre pároljuk. Ízesítjük a fűszerekkel.
Burgonyát annyi vízben megfőzzük amennyi pont ellepi. Ha megfőtt, a rajtamaradt vízzel, a liszttel, a zsír felével forrón jól összetörjük. Lisztezve kanállal galuskákat formázzunk, és megpirítjuk az apróra vágott hagymával a maradék zsíron.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mustáros rostélyos
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.