Mustos sertéssült

A mustos sertéssült recept hozzávalói

60 dkg sertéshús, 7 dl must vagy 1 kg szőlő, 0,5 kg kenyér, 2 db tojás, 10 dkg bacon, 4 evőkanál liszt, só, bors, 1 kávéskanál burgonyakeményítő, 1 db répa, 1 db zeller, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem

Mustos sertéssült

Mustos sertéssült

 

A mustos sertéssült elkészítése

 

Ma egy igazi őszi ételt készítünk. Ha van otthon mustjuk, akkor azt használjanak, ha nincs, akkor szőlőt lehet összeturmixolni. És, ismét pácolós recept következik, akár 1-2 napról is szó lehet, szóval ennek megfelelően kell tervezni az elkészítés előtt. A végeredmény mindenért kárpótol, hiába, a pácolás nagy fegyver. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon.

Először is felszeleteljük a hagymát, a répát, a zellert, összekeverjük a musttal, és ebbe helyezzük bele a sertéshúst. Bármilyen sertéshúsból el lehet készíteni, combból, karajból, szűzből, én most karajt választottam. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

Érdemes 1-2 napig a hűtőben pácolni, de ha reggel bepácolják a húst, vacsorára is el tudják készíteni.

Az érlelt húst elősütjük. Az elősütésnek az a szerepe, hogy egy kéreg képződjön, ami nem engedi ki a húsnedveket.

Sütés közben megsózzuk minden oldalát, egy kevés vizet vagy ha van még must, akkor azt öntünk bele. Elősütés után egy nagyobb lábosban a páclében párolni kezdjük.

Mártás készítése

A párolás ideje attól függ, hogy milyen sertéshúsból készül ez az étel, a combnak egy kicsit több idő kell. A húst kivesszük, felszeleteljük, majd a párolólébe kevés tejszínt teszünk, így egy remek mártást is kaptunk.

És jöhet a köret

Köretnek zsemlegombócot készítünk: a kockára vágott kenyeret beletesszük egy tálba. Belerakjuk a tojást, a durvára vágott petrezselymet, valamint a csíkokra vágott bacont.

Megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, lobogó sós vízben kifőzzük. Tálalásnál rozmaringgal, petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Egy másik remek karajreceptet itt találnak!

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.