Napraforgómagos bélszín

A napraforgómagos bélszín recept hozzávalói

70 dkg bélszín, só, bors, 1 szál póréhagyma, 40 dkg burgonya, fél fej jégsaláta, fél fej vöröshagyma, 1 evőkanál dijoni mustár, 8 db koktélparadicsom, citromlé, 5 dkg napraforgómag, borecet

Napraforgómagos bélszín

Napraforgómagos bélszín

 

A napraforgómagos bélszín recept elkészítése

 

Az élet egyik nagy kérdése, hogy mi legyen a napraforgómaggal. Csak úgy natúr elszotyizni? Dehogy. Adunk hozzá egy remek receptet. Nem lennénk Mit főzzünk ma?, ha nem így tennénk. És még csak az erdő legöregebb fáját sem kell kivágni egy kis heringgel érte. Benne vannak?

A bélszínt fűszerezzük, és gyenge médiumra sütjük. Közben elkészítjük azt a krémet, amit majd a tetejére teszünk. A napraforgót összekeverjük a mustárral, póréhagymaszeleteket teszünk még bele. Itt a mustár arra szolgál, hogy  összekösse a napraforgót. A bélszínhez aktuális árat itt találnak.

Amíg a hús sül, a salátát is elkészítjük. Felszeleteljük a salátát, a paradicsomot,  a hagymát, kevés ecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.  A burgonyát serpenyőben pirítjuk, mi legényesen a hús mellett pirítottuk az előre megfőzött burgonyát. Pusztán azért, hogy ne kelljen annyit mosogatni.

A hús tetejét a mustáros masszával bekenjük, sütőbe rakjuk. 200 fokon sütjük addig, amíg a mustár megszikkad, és a napraforgómagok kis sündisznóvá változtatják a húst, ez kb. 5 perc. Tálalásnál a burgonya mellé a hús és a saláta kerül. Díszítésnek rozmaringot használunk, ugyanis a rozmaring remekül illik a marhahúshoz.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Napraforgómagos bélszín
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.