Narancsos kacsamell narancslikőrrel

A narancsos kacsamell narancslikőrrel recept hozzávalói

  • 45 dkg kacsamell,
  • 4 db alma,
  • 25 dkg hagyma,
  • 4 db narancs,
  • 3 evőkanál málna,
  • szál chili,
  • 0,5 dl narancslikőr,
  • só,
  • bors (fehér),
  • vaj,
  • 40 dkg laskagomba,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg lilahagyma,
  • rozmaring, borsmenta
Narancsos kacsamell narancslikőrrel

Narancsos kacsamell narancslikőrrel

 

A narancsos kacsamell narancslikőrrel recept elkészítése

 

Narancs narancs hátán a kacsamell mellett, higgyék el, igazán különleges lesz. A kacsa amúgy is szereti a gyümölcsöket, ezt a variációt pedig főleg. Aki pedig elfogyasztja... Nos, nézzék meg, és készítsék is el így!

A kacsamellet kifilézzük, fűszerezzük. A gyümölcsöket előkészítjük, azaz megmossuk, megtisztítjuk, majd kifilézzük. A kacsamell aktuális árát itt találja.

A kacsamellet vajon készre sütjük, mellette karamellizáljuk a mézet, végül pedig hozzáadjuk a szeletekre vágott almát, narancsfilét. A narancslikőrrel ízesítjük, alaplével simára forraljuk, végül pedig keményítővel besűrítjük.

A legvégén kevés vajjal dúsítjuk, és már tálalhatunk is. Tálalási tippet a fenti képen találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

 

Narancsos kacsamell többféleképpen? Bizony. Adunk két, teljesen más elkészítési módot is, egyrészt itt, másrészt itt. Hiába, Mit főzzünk ma? - több séf, többféle megközelítés.

 

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Itt pedig egy másik narancsos tipp!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancsos kacsamell narancslikőrrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.