Narancsos kacsamell Robitól

-A narancsos kacsamell Robitól hozzávalói

  • 4 db kacsamell,
  • 50 dkg narancs,
  • 2 dl narancslé,
  • 3 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál keményítő,
  • 2 dkg liszt,
  • 2 db chili,
  • 40 dkg burgonya,
  • 2 db tojás,
  • só,
  • provence-i fűszer

 

"<yoastmark

 

A narancsos kacsamell Robitól recept elkészítése

 

Elkészítem a pácot. Narancsot facsarok ki, lime-ot, belereszelek egy kis narancshéjat, citromhéjat, végül kevés narancslevet is öntök hozzá.

A kacsamellet bepácolom narancsos lime-os chilis pácba, lehet egy-–két napig is pácolni. Bevallom, én nem nagyon szeretem a csípőset, ezért a pácolás végén adom hozzá a chilit. A kacsamellhez tájékoztató árat itt találnak!

Pácolás után szépen megsütöm a húst. A kacsamellet mindig a bőrével lefele kell megsütni. Sózzuk, durva borsot szórunk rá és provence-i fűszerkeveréket. Arra figyeljenek, hogy a kacsát ne nagy lángon süssék, csak lassan, egyenletesen. Be is tehetik a sütőbe.

A narancsot megtisztítom, felkockázom. Mézkaramellen lehúzatom a narancsot. Felöntöm narancslével, és keményítővel bekötöm, hogy mártássűrűsége legyen.

Tócsnit készítek köretnek: lereszelem a burgonyát, összekeverem a tojással, sózom, kevés provence-i fűszerkeveréket szórok bele. Ha nagyon laza, akkor kevés lisztet adhatnak hozzá, én azt szeretem, ha jó kemény a krumpli, mert akkor nagy valószínűséggel nem kell lisztet hozzákeverni. Forró olajban kisütöm.

Már csak a tálalás maradt hátra. A kacsamellet felvágjuk, ráöntjük a narancsos mártást, mellé tócsnit teszek, petrezselyemzölddel díszítem.

Nézzenek meg egy másik narancsos kacsamelles receptet is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancsos kacsamell Robitól
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.