Narancsos kacsamell

Hozzávalók

  • 50 dkg narancs,
  • 2 dl narancslé,
  • 3 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál keményítő,
  • 2 dkg liszt,
  • 2 db chili,
  • 2 db lime,
  • 40 dkg burgonya,
  • 2 db tojás,
  • só,
  • provence-i fűszer,
  • olaj,
  • 4 db kacsamell

 

Narancsos kacsamell

Narancsos kacsamell

 

Elkészítem a pácot. Narancsot facsarok ki és lime-ot, belereszelek egy kis narancshéjat, citromhéjat, végül kevés narancslevet is öntök hozzá.

A kacsamellet bepácolom ebbe a narancsos, lime-os, chilis pácba. Lehet egy-–két napig is pácban hagyni. Bevallom, én nem nagyon szeretem a csípőset, ezért csak a pácolás végén adom hozzá a chilit.

Pácolás után szépen megsütöm a húst. A kacsamellet mindig a bőrével lefelé kell megsütni. Sózzuk, durva borsot szórunk rá, és provence-i fűszerkeveréket. Arra figyeljenek, hogy a kacsát ne nagy lángon süssék, csak lassan, egyenletesen. Be is tehetik a sütőbe.

A narancsot megtisztítom, felkockázom, majd mézkaramellen lehúzatom. Felöntöm narancslével, keményítővel bekötöm, hogy mártássűrűsége legyen.

Tócsnit készítek köretnek: lereszelem a burgonyát, összekeverem a tojással, sózom, kevés provence-i fűszerkeveréket szórok bele. Ha nagyon laza, akkor kevés lisztet adhatnak hozzá, én azt szeretem, ha jó kemény a krumpli, mert akkor nagy valószínűséggel nem kell lisztet hozzákeverni. Forró olajban kisütöm.

Már csak a tálalás maradt hátra. A kacsamellet felvágjuk, ráöntjük a narancsos mártást, mellé tócsnit teszek, petrezselyemzölddel díszítem.

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.