Némakacsa melle, májával töltve

A némakacsa melle, májával töltve recept hozzávalói

60 dkg kacsamell, 20 dkg kacsamáj, só, bors, 1 dl fehér tokaji, 0,2 dl konyak, rozmaring, 50 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dl tejszín

Némakacsa melle, májával töltve

Némakacsa melle, májával töltve

 

A némakacsa melle, májával töltve recept elkészítése

 

Kacsa kétszeresen feldolgozva, melle is, mája is. Nem lesz hétköznapi recept, ezt előre megígérjük. Kifejezetten ajánljuk, nézzék meg, készítsék el!

A kacsamájat ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Egy tálba helyezzük, ráöntjük a tokaji bort, a konyakot, valamint egy kevés tejszínt. Betesszük a hűtőbe, és állni hagyjuk.

A kacsamell bőrét ízlés szerint levágjuk (vagy nem). Ahogy tetszik. Egy vékony pengéjű késsel felszúrjuk, és egy üreget vágunk a mellbe. A kacsát megsózzuk, borsozzuk, és friss vágott rozmaringgal megszórjuk. A májat kivesszük a hűtőből, kicsit megsózzuk, és az üregbe töltjük. A kacsához aktuális árat itt találnak.

Egy serpenyőben a kacsa mindkét oldalát elősütjük, utána középmeleg sütőben kb. 170 fokon készre sütjük. Ezt megtehetjük egyébként akár a serpenyőben is.

Némakacsa melle, májával töltve, ha máshonnan nézzük

Némakacsa melle, májával töltve, ha máshonnan nézzük

A burgonyát sós vízben megfőzzük. A tejet felforraljuk. A forralt tejjel, tejszínnel és vajjal habosra keverjük. Tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Egy másik kacsás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Némakacsa melle, májával töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.