Némakacsa melle, májával töltve

Hozzávalók

60 dkg kacsamell, só, bors, 1 dl tokaji aszú, rozmaring, 50 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 20 dkg máj (kacsa), 0,2 dl konyak

 

Némakacsa melle, májával töltve

Némakacsa melle, májával töltve

 

A némakacsa melle, májával töltve recept elkészítése

 

A kacsamájat ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Egy tálba helyezzük, ráöntjük a tokaji bort, a konyakot, valamint egy kevés tejszínt. Betesszük a hűtőbe, és állni hagyjuk.

A kacsamell bőrét ízlés szerint levágjuk (vagy nem). Ahogy tetszik. Egy vékony pengéjű késsel felszúrjuk, és egy üreget vágunk a mellbe. A kacsát megsózzuk, borsozzuk, és friss vágott rozmaringgal megszórjuk. A májat kivesszük a hűtőből, kicsit megsózzuk, és az üregbe töltjük. A kacsához aktuális árat itt találnak.

 

Némakacsa melle, májával töltve 2

Némakacsa melle, májával töltve 2

 

Egy serpenyőben a kacsa mindkét oldalát elősütjük, utána középmeleg sütőben kb. 170 fokon készre sütjük. Ezt megtehetjük egyébként akár a serpenyőben is.

A burgonyát sós vízben megfőzzük. A tejet felforraljuk. A forralt tejjel, tejszínnel és vajjal habosra keverjük. Tálaljuk.

Egy másik kacsás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Némakacsa melle, májával töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.