Nyúlból készült rablóhús zöldségekkel

A nyúlból készült rablóhús zöldségekkel recept hozzávalói

70 dkg darált nyúlcomb, 2 db áztatott zsemle, só, bors, 10 dkg új sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 10 dkg ricotta (édes túró), 5 dkg zsemlemorzsa, 4 db tojás, 4 db nyúlgerinc, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg cukkini, 1 db sárgahúsú paprika, 1 db piroshúsú paprika, 4 db rozmaringág, 2 dl zöldségalaplé, 1 csomag durvára vágott petrezselyemzöld

Nyúlból készült rablóhús zöldségekkel

Nyúlból készült rablóhús zöldségekkel

 

A nyúlból készült rablóhús zöldségekkel recept elkészítése

 

Aki zsenge húsra vágyik, annak nincs is jobb választás, mint ez a recept. Természetesen nyúl, tudják, nálunk mindig talál receptet nyúlhúsra, hol ilyet, hol olyat. Ez most egy nyársas variáció, kicsit másképp, nézzék meg, és készítsék is el így!

A darált nyúlhúst összekeverjük az áztatott zsemlével, a pirított vöröshagymával, fűszerekkel, tojással. A nyúlhúshoz aktuális árakat itt találnak.

Kis golyókat formázunk belőle, majd felfűzzük a befűszerezett, darabolt, hártyázott nyúlgerinccel együtt egy bambusznyársra. Rozmaringágat helyezünk a nyársra.

A zöldségekből olívaolajjal egyszerűen pirított zöldségeket készítünk, és erre tálaljuk rá a rablóhúst.

Cserszegi fűszerest kínálhatunk hozzá, vagy pedig egy eperfagylaltból készült desszertet. Vagy mindkettőt, ahogyan szeretnék.

A nyúlból készült rablóhús zöldségekkel recepthez kínált eperfagylalt

A nyúlból készült rablóhús zöldségekkel recepthez kínált eperfagylalt

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Nyúlból készült rablóhús zöldségekkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.