Nyúlgerinc nyárson csicseriborsóval

A nyúlgerinc nyárson csicseriborsóval recept hozzávalói

50 dkg nyúlgerinc, 1 db póréhagyma, 20 dkg rókagomba, 10 dkg vaj, 2 db alma, 1 db citrom, 1 dl tejszín, só, bors, római kömény, borsmenta, 30 dkg csicseriborsó

Nyúlgerinc nyárson csicseriborsóval

Nyúlgerinc nyárson csicseriborsóval

 

A nyúlgerinc nyárson csicseriborsóval recept elkészítése

 

A csicseriborsót előző nap áztassuk be, majd az ételelkészítésénél ezt tegyük fel először főni. Fontos, mivel meglehetősen kemény alapanyagról van szó, és az egyszerű főzés nem puhítja fel. De az íze minden kellemetlenségért kárpótol, ezt garantáljuk! A csicseriborsó előnyös tulajdonságairól itt olvashatnak!

És a nyúl, persze. Igyekszünk sok-sok nyulas receptet adni, mert nagyon jó alapanyag, vitán felül. Ahogy azt már megszokhatták, a költségek tervezéséhez is segítséget adunk, mégpedig itt. És ha a döntés megszületett, árban-ízben stb., akkor a következőképpen járjanak el:

A húst sózzuk, borsozzuk, majd vágjuk fel 2 cm-es darabokra, fűzzük fel a nyársra úgy, hogy a sorrend a következő legyen: egy hús-egy almacikk-egy rókagomba, és így tovább, amíg el nem fogy a nyersanyagunk.

Közben a megfőtt csicseriborsót szűrjük le, és tegyük hozzá a megpirított póréhagymához. Ízesítsük sóval, borssal, római köménnyel, majd egy kevés vajjal és a tejszínnel dúsítsuk.

A nyársakat süssük pirosra, ropogósra, és szórjuk meg az apróra összevágott mentával. Csepegtessünk rá egy pár csepp citromlevet.

A csicseriborsós ragut tálaljuk a tányérunkra, erre kerül rá a nyárs, adjunk mellé friss ropogós kenyeret, és így tálaljuk.

 

Ha már fentebb emlegettük a Mit főzzünk ma? nyúlkampányait, itt egy másik remek nyulas recept, persze más típusú, mint ez!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 

Valamint, ha már nyárs, de minden meggyőző erőnk ellenére nem a nyúlhús mellett döntenek, itt az alternatíva! Gyümölcsös!

 

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.