Nyúlgerincfilé zöldspárgával

A nyúlgerincfilé zöldspárgával recept hozzávalói

20 dkg zöldspárga, 80 dkg nyúlgerincfilé, só, bors, 1 kávéskanál őrölt kakukkfű, 1 kávéskanál olaj, 7 dkg sovány joghurt, 5 dkg tejföl, 1 kávéskanál citromlé

Nyúlgerincfilé zöldspárgával

Nyúlgerincfilé zöldspárgával

 

Vannak olyan alapanyagok, amelyeket kifejezetten kedvelünk a Mit főzzünk ma? stábjában, ezek közé tartozik a spárga. Alább részletesen kifejtjük, miért, ide most csak annyit írunk, hogy az íze miatt. Meggyőztük Önöket?

Miért ajánljuk a spárgát?

A spárga igazi karcsúsító rúd. Kalóriaértéke nagyon alacsony, 15 kcal/ 100 g. Az igaz, hogy nem egy olcsó zöldség, de nagyon kevés elég belőle a jó ízek eléréséhez.

Aszparagin-tartalma serkenti a vesét, sok C-vitamin, vas, kalcium, jód található benne. A spárga nemcsak ínyenceknek való: szezonban annyit együnk belőle, amennyit csak akarunk, mert valódi zsírégető. A rómaiak is tudták már, hogy a spárga isteni. Nyúlgerinccel együtt pedig mi mást mondhatnánk, mint hogy tökéletes:).

Háziasszonyaink amikor még a tyúkudvarokban tartottak egy-két nyulat, sokkal gyakrabban fogyasztottak nyúl húst, mint ma. Pedig a spárgával valóban isteni párosítás! Lássunk is hozzá!

 

A nyúlgerincfilé zöldspárgával recept elkészítése

 

A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, és csak egyharmadát hámozzuk meg. Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, és 10-15 perc alatt haraphatóra főzzük. A nyúlfilét lenyúzzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, és kakukkfűvel mindkét oldalát bedörzsöljük. A nyúlhoz aktuális árat itt találnak.

Egy serpenyőt olajjal kikenünk. A filét folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük. A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a citromlével, felforrósítjuk, de nem forraljuk, sóval és borssal ízesítjük. A spárgát tányérra rakjuk, ráöntjük a mártást, és a tetejére rakjuk a húst, körete, azt javaslom, héjában főtt burgonya legyen. A spárgához aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Spárgaszezonban nem lehet, hogy csak egy spárgatipp van otthon: itt is még egy!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Nyúlgerincfilé zöldspárgával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.