Oldalas sütőben

Az oldalas sütőben hozzávalói

1 db sertésoldalas, 30 dkg zöldségágy, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg fokhagyma, só, bors (őrölt), kakukkfű, 25 dkg pulykamáj, 1,5 dl barnamártás, 10 dkg erdei gomba, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg bacon szalonna, 15 dkg gyöngyburgonya, párolt zöldségek, 1 dl vörösbor

 

Oldalas sütőben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Oldalas sütőben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az oldalas sütőben recept elkészítése

 

Zöldségágyat készítünk: egy sütőedénybe beleteszünk nagyobb darabokra vágott hagymát, angol zellert, paprikát, sárgarépát. Erre kerül majd rá a hús. Az oldalashoz itt találnak aktuális ártippet.

Előkészítjük a húst: a sertés oldalast a hosszanti oldalán félbe vágjuk. A csontokat a fél részből kibontjuk. A kivágott húsból darált húst készíthetünk. Az oldalast hústűvel kör alakúra összetűzzük, így korona formát kapunk. Apróra vágott fokhagymát teszünk rá. A zöldségágyra helyezzük a húst, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük, és 40-50 percet sütjük 170-180ºC-os sütőben.

Olívaolajba gyömbért teszünk, amikor megpirult, rátesszük a leforrázott, felvágott pulykamájat, s kicsit áthevítjük. Hozzátesszük a felvágott erdei gombát. Ízesítjük fehér borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel. Ha áthevült, barnamártást öntünk rá, s összeforraljuk. Ügyeljünk rá, nem kell túlpárolni! Ha szükséges, öntsünk alá kevés vörösbort.

Raguként még gyöngyburgonyát adunk hozzá. A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hordó alakúra formáljuk, s bő, forró zsírban szép pirosra sütjük. Kínálhatjuk párolt kelvirággal, brokkolival, sárgarépával.

Itt találnak egy jó kis levesreceptet!

Jó étvágyat kívánunk!
(Kemencés korona)

Cím
Recept neve
Oldalas sütőben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.