Olívás, mozzarellás csirke

Hozzávalók

60 dkg csirkemell, 20 dkg mozzarella, 10 dkg olívabogyó, 4 db narancs, kevés balzsamecet, 20 dkg rügysaláta, cukor, só, provence-i fűszerkeverék

 

Olívás, mozzarellás csirke

Olívás, mozzarellás csirke

 

Az olívás, mozzarellás csirke elkészítése

 

A csirkemellet felszúrjuk. Az üregbe összevágott olívabogyót és vizes mozzarellát töltünk. Provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk a csirkét, megsózzuk. Kis lángon mindkét oldalát megsütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak!

Egy másik serpenyőben cukrot karamellizálunk, de csak halványan. Narancshéjat adunk hozzá. Két narancs levét is beletesszük, plusz fehér balzsamecet kerül bele. Visszaforraljuk, hűlni hagyjuk.

 

2

2

 

A másik két narancsot megtisztítjuk. Héjukat leszedjük, cikkeket vágunk belőlük. Egy keverőtálban a rügysalátát, a narancscikkeket, és a narancsos öntetet összekeverjük. A csirkével tálaljuk.

Egy másfajta remek salátareceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Olívás, mozzarellás csirke
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.