Óriás kagylótészta hússal töltve

Hozzávalók

bazsalikom, 10 dkg gomba, 1 evőkanál liszt, bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 40 dkg óriás kagylótészta, 40 dkg sertésszűz, petrezselyem, 4 dl tejszín, 5 dkg vaj

 

Óriás kagylótészta hússal töltve

Óriás kagylótészta hússal töltve

 

Az óriás kagylótészta hússal töltve recept elkészítése

 

A szüzet apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és a kockázott húst lepirítjuk rajta.

Amíg a hús pirul, a gombát is hasonló méretűre vágjuk, hozzáadjuk és azt is lepirítjuk. Utána belekerül a vaj és sózzuk, borsozzuk az egészet. Hozzáadjuk még a lisztet és egy deci tejszínt. Elkeverjük és kiforraljuk. Kicsit félretesszük hűlni.

Az óriás kagylótésztát sós vízben kifőzzük. A gombás húsos raguval megtöltjük, és félretesszük.

Egy serpenyőbe beleöntjük a maradék tejszínt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és egy kevés sót. Belehelyezzük a töltött kagylótésztát és elkezdjük forralni.

A vége fele a kockára vágott paradicsomot és a durvára vágott bazsalikomot is hozzáadjuk. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Egy másik tésztás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Óriás kagylótészta hússal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.