Óvári sertésborda

Hozzávalók, óvári sertésborda

4 szelet sertésborda,
4 szelet sonka,
4 szelet sajt,
15 dkg gomba,
3 dkg vöröshagyma,
0,5 dl vaj,
fél csomag petrezselyemzöld,
20 dkg párolt rizs

A zöldségmáglyához:

20 dkg cukkini,
20 dkg sárgarépa,
10 dkg angol zeller,
bazsalikom,
ételízesítő,
só,
őrölt bors,
liszt

 

Óvári sertésborda

Óvári sertésborda

 

Az óvári sertésborda elkészítése

 

A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró zsiradékban elősütjük. Előkészítjük az óvárihoz a töltelékrészt: finomra vágott hagymát olívaolajon üvegesre hevítünk. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, és lepároljuk a hagymán. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

Az elősütött húsra ráteszünk egy szelet sonkát, erre a párolt gombát, majd a sajtszelettel lefedjük. A tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal, és sütőben készre sütjük. A hús alá tehetünk egy szelet zsemlét, így nem szárad ki a hús.

Köretként párolt rizst és zöldségmáglyát kínálunk hozzá. Ami nem más, mint: cukkinit, sárgarépát, fehérrépát, hagymát és patiszont vajon megpárolunk, fűszerezzük. Tálaláskor a párolt rizst a kivajazott formából a tálra borítjuk. Két oldalra a színes zöldségmáglya kerül, amit megszórunk vágott petrezselyemzölddel. A zöldségmáglya mellé tesszük a bordákat. Paradicsomrózsával megdíszítjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Óvári sertésborda
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.