Őzfilék fügével és márványsajttal

Az őzfilék fügével és márványsajttal recept hozzávalói

2 dkg vaj, 1 apróra vágott póréhagyma, fél evőkanál paradicsompüré, 1 dl vörösbor, 4 dl besűrített vadhúsleves, só, fehér bors, 8 szelet őzgerincfilé, só, fehér bors, 3 dkg vajzsír, 8 szelet rokfort jellegű sajt (kb. 16 dkg)

Őzfilék fügével és márványsajttal

Őzfilék fügével és márványsajttal

 

Kezdjük a szokásos információkkal, hogy be lehessen kategorizálni ezt a receptet elkészítési ár szempontjából is:). Először is az őzhús. Szerencsére az utóbbi időben nagyjából beállt az ára, és mivel nem mindennap eszünk őzet, úgy gondoljuk, bele lehet passzírozni egyszer-egyszer a havi konyhai költségvetésbe. Alternatíva lehet a szarvasgerinc, ha mégis nagyon borsosnak találnák az árat, pontos információkat itt találnak.

És akkor jöhet is a recept!

 

Az őzfilék fügével és márványsajttal recept elkészítése

 

Minden vadételnél el szoktuk mondani, hogy ez a hús bizony más, mint a megszokott. Nézzék meg, most hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A póréhagymát vajon megforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és együtt pároljuk. Többször meglocsoljuk a borral, felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, a habját leszedjük, és kis lángon, lassan főzzük.

A fügét megfűszerezzük és vajon megpirítjuk. Egy serpenyőbe tesszük és felöntjük a portóival. Többször megforgatva 3-4 percig puhítjuk, majd kivesszük. A levét sűrűre főzzük, és hozzáadjuk a mártáshoz. Fűszerezzük, majd átpasszírozzuk.

A hússzeleteket kiverjük, sóval, borssal ízesítjük, és vajzsírban 4-5 perc alatt többször megforgatva, rózsaszínűre sütjük. Kivesszük, ráhelyezzük a fügét, és lefedjük egy-egy szelet sajttal. Előmelegített sütőben megolvasztjuk a sajtot, majd a hússzeleteket a mártással leöntve tálaljuk.

Köretnek petrezselymes burgonyát adunk. Héjában megfőzzük a burgonyát, felkarikázzuk. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a petrezselyemzöldet, majd a karikára vágott burgonyát.

 

Kedvet kaptak a vadhúshoz? Itt adunk még egy vadreceptet, méghozzá vaddisznót!

 

Kattintson ide egy másik márványsajtos receptért!

 

Ha pedig körülnéznének további húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Őzfilék fügével és márványsajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.