Őzgerincfilé fügés lilakáposztával

Hozzávalók, őzgerincfilé fügés lilakáposztával

80 dkg őzgerinc

bors
kakukkfű
rozmaring
1 dl vörösbor
2 dl barnamártás
10 dkg szárított füge
40dkg lilakáposzta
10 dkg vaj
5 dkg áfonyalekvár
2 db körte

 

Őzgerincfilé fügés lilakáposztával

Őzgerincfilé fügés lilakáposztával

 

Az őzgerincfilé fügés lilakáposztával recept elkészítése

 

Az őzgerincfilét lehártyázzuk, a fűszereket kis tálkában összekeverjük, kiöntjük a vágódeszkára. A húst megforgatjuk a fűszerekben, majd a befűszerezett őzgerincet vajon határozottan megsütjük. Amikor a hús közepe picit még piros, azaz rosé, akkor lesz jó. A fügék egy részét összevágjuk, a többit egészben hagyjuk, kicsit félretesszük. Az őzhöz aktuális árat itt találnak.

A szokott módon elkészült lilakáposztához hozzáadjuk az összevágott fügét, áfonyalekvárral, vörösborral tovább finomítjuk. Vörösborban párolt körtét is készítünk ehhez az ételhez. Az őzgerinc zsírjához vajat adunk, a végén a húst ezzel fogjuk meglocsolni. Többféleképpen lehet tálalni, nézzék meg a műsorban.

És itt az a bizonyos őzrecept, amit a Facebook-on emlegettünk!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Őzgerincfilé fügés lilakáposztával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.