Őzgerincfilé roston, házi pácolt körtével

Az Őzgerincfilé roston recept hozzávalói

  • 10 dkg friss gyömbér,
  • 1 dkg szegfűszeg,
  • 2 dkg egész fahéj,
  • 10 dkg barnacukor,
  • 7 ml almaecet,
  • 80 dkg őzgerinc,
  • 1 dkg kakukkfű,
  • só,
  • bors,
  • fél kg körte,
  • őzgerincfilé,

 

Őzgerincfilé roston, házi pácolt körtével

Őzgerincfilé roston, házi pácolt körtével

 

Fél liter vízben felfőzzük a szegfűszeget, fahéjat, barnacukrot, almaecetet és a tisztított reszelt gyömbért. Hozzáadjuk a felezett, magházától megszabadított, hámozott friss körtét.

Egy napig érleljük ebben a páclében. Az őzgerincet kifilézzük, lehártyázzuk, fűszerezzük, és roston megsütjük.

A körtét köretként tálaljuk. Jó ötlet, ha néha-néha szakítunk a megszokott dolgokkal, például kalácsot pirítunk köretként az őz és a körte mellé.

Nagyon könnyű: a szeletelt kalácsot a visszamaradt húslén-zsiradékon pirítjuk meg, és készen is vagyunk.

Az őzt díszíthetjük narancskarikával, hogy még pikánsabb legyen.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Őzgerincfilé roston, házi pácolt körtével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.