Őzgerincfilé vargányarizottóval

Az őzgerincfilé vargányarizottóval recept hozzávalói

  • 30 dkg őzgerinc,
  • 10 dkg hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 15 dkg vargánya gomba,
  • 10 dkg vaj,
  • olívaolaj,
  • 3 db rozmaringág,
  • 20 dkg rizs,
  • 7 dl zöldség alaplé,
  • só,
  • bors,
  • 5 dkg birsalma
Őzgerincfilé vargányarizottóval

Őzgerincfilé vargányarizottóval

 

Az őzgerincfilé vargányarizottóval recept elkészítése

 

Itt az újabb vadrecept, ami ráadásul az Európa és a világ ízei magyarul kategóriába is tartozik. A rizottó miatt, míg az őz hagyományosan, rozmaringgal készül. Nézzék meg, hogyan, és készítsék is el így otthon!

Az őzgerincet befűszerezzük, rozmaringággal megtűzzük. Forró vajban megsütjük. Az őzgerinchez aktuális árat itt találnak.

A szétnyomott fokhagymát a petrezselyemmel és a hagymával  együtt finomra vágjuk.

A vargányát megtisztítjuk, szeleteljük. A hagyma felét a fokhagymával 5 dkg vajon olajjal üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a rizst és egy rozmaringágat. 2 dl forró alaplével felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Ez a rizottó kicsit nedvesebb lesz a megszokottnál, mondhatnám azt is, hogy olaszosabb.

Mi a műsorban egy kicsit csaltunk, mert előre megfőztük a rizst, az igazi rizottónál a rizs együtt fő az alapanyagokkal, kb. 25-30 percig. 2 perccel a készre párolás előtt hozzáadjuk a birsalmalekvárt.

Közben a vaj másik felét olajjal serpenyőben felforrósítjuk. Az őzgerincfilét a rozmaringággal megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, sütőben kihúzatjuk.

A maradék vajon és olajon a hagyma másik felét a fokhagymával üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük, petrezselymet teszünk hozzá.

A pihentetett őzgerincet vékony szeletekre vágjuk, a rizottó tetejére a gombával együtt tálaljuk.

 

Egy másfajta vadreceptet itt tudnak megnézni!

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.