Őzgerincfilé vargányarizottóval

A Őzgerincfilé vargányarizottóval recept hozzávalói

  • 30 dkg őzgerinc,
  • 10 dkg hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 15 dkg gomba (vargánya),
  • 10 dkg vaj,
  • olaj (olíva),
  • 3 db (ág) rozmaring,
  • 20 dkg rizs,
  • 7 dl alaplé (zöldség),
  • só,
  • bors,
  • 5 dkg alma (birs)

 

Őzgerincfilé vargányarizottóval

Őzgerincfilé vargányarizottóval

 

Az őzgerincet befűszerezzük, rozmaringággal megtűzzük. Forró vajban megsütjük.

A szétnyomott fokhagymát a petrezselyemmel és a hagymával  együtt finomra vágjuk.

A vargányát megtisztítjuk, szeleteljük. A hagyma felét a fokhagymával 5 dkg vajon olajjal üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a rizst és egy rozmaringágat. 2 dl forró alaplével felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Ez a rizottó kicsit nedvesebb lesz a megszokottnál, mondhatnám azt is, hogy olaszosabb.

Mi a műsorban egy kicsit csaltunk, mert előre megfőztük a rizst, az igazi rizottónál a rizs együtt fő az alapanyagokkal, kb. 25-30 percig. 2 perccel a készre párolás előtt hozzáadjuk a birsalmalekvárt.

Közben a vaj másik felét olajjal serpenyőben felforrósítjuk. Az őzgerincfilét a rozmaringággal megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, sütőben kihúzatjuk.

A maradék vajon és olajon a hagyma másik felét a fokhagymával üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük, petrezselymet teszünk hozzá.

A pihentetett őzgerincet vékony szeletekre vágjuk, a rizottó tetejére a gombával együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Őzgerincfilé vargányarizottóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.