Pacalpörkölt főtt burgonyával

Hozzávalók, pacalpörkölt főtt burgonyával

30 dkg újburgonya
2 gerezd fokhagyma
3 db hagyma
2 db paradicsom
2 db paprika

majoranna
köménymag
fűszerpaprika
1 kg marhapacal (csíkozott, előkészített)
1 db erőspaprika
zsír

 

 

A pacalpörkölt főtt burgonyával recept elkészítése

 

A hozzávalókat négy személy részére állítottuk össze. Vágjuk finomra a vöröshagymát. Minél több hagymát rakunk alá, annál jobb szaftja lesz az ételnek, de a túl sok hagymától viszont édeskés lesz az étel. Pirítsuk meg a hagymát aranysárgára. Rakjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Húzzuk le a tűzről, majd oldjunk fel benne fűszerpaprikát. A marhapacalhoz aktuális árat itt találnak.

A paradicsomot, hegyes erős paprikát és primőr paprikát vágjuk fel, tegyük az előzőekhez, keverjük össze. Öntsünk rá egy kevés vizet. Rakjuk bele a csíkozott pacalt, főzzük meg. A majorannát a végén szórjuk bele. Főtt krumplival tálaljuk.

A teljes videóreceptet itt találják!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Pacalpörkölt főtt burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.