A pácban érlelt csirkejava recept hozzávalói
60 dkg csirkemell, 20 dkg csirkemáj, lehet szívvel együtt, 10 dkg bacon, 10 dkg szalonna, kevés zöldhagyma, 40 dkg burgonya, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 5 dkg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg sajt
Fűszerek a páchoz, ízlés szerinti adagolásban:
hagyma, fokhagyma, só, bors, koriandermag, borókabogyó, szerecsendió, egész fahéj, gyömbér, pálinka, olaj, szójaszósz, Worcestershire szósz

Pácban érlelt csirkejava
A pácban érlelt csirkejava recept elkészítése
Megszokott rövid receptjeinkkel ellentétben itt egy jó hosszú, szabadban történő grillezésre, és persze konyhai elkészítésre is alkalmas. Mindkettő jó móka, főleg egy ilyen típusú, remek páccal készülő recept esetében. Nézzék meg, próbálják ki!
A csirkemelleket kettévágjuk, hogy vékony legyen, majd beirdaljuk, hogy a pácot jobban magába tudja szívni. Kevés sóval és borssal megszórjuk. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.
A pácban érlelt csirkejava recepthez így készül a pác
Elkészítjük a pácot. A meglévő fűszerekkel a frissen őrölt vagy mozsárban tört koriandert és borókabogyót -1-1 kiskanállal, az egész fahéjat kisebb darabokra vágva kb. 2-3 cm-es darabkára, a szerecsendiót frissen reszelve, kb. 4-5 csipetnyit, valamint kevés friss gyömbért is belereszelünk.
Az egészet egy tálba öntjük, 2 deci olajjal, és egy kupica pálinkával együtt, majd a szószokból egy keveset összekeverünk, és hozzátesszük a páchoz. Egy fej vöröshagymát félkarikára felkarikázunk, 4-5 gerezd fokhagymát rusztikusra zúzunk, majd szintén a pácba tesszük. Ha nincs friss fűszerünk, akkor megfelel a szárított és az őrölt fűszer is, de akkor lehet picivel többet használni, mert azoknak nem olyan intenzív az illóolaj-tartalma.
A húsokat a pácba mártogatjuk, állni hagyjuk, hogy az olaj befedje őket. Ha van rá mód, akkor a pácolajat két napig állni hagyjuk. Célszerű leszűrni, így nem maradnak fűszerkeverék darabkák a húson sütés után.
Teendők a pácolás után
Miután a hús pár órát állt a pácban, kivesszük, majd hozzáteszünk egy csirkemájat, lehetőleg akkorát, amekkora belefér, valamint egy kis szívdarabot is, végül egy kis darab, hosszában félbevágott zöldhagyma darabkát. Felgöngyöljük, a göngyölés irányában baconszelettel körbetekerjük, és elforgatva keresztben is körbetekerjük baconnal. Így kapunk egy kis, gombócszerű tekerményt, amit nem kell fogvájóval megszurkálni, egyben fog maradni. A roládokat serpenyőben vagy tepsiben, forgatva, lassú tűzön kb. 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A krumplit megmossuk, keresztbe félbevágjuk, héjastul, majd a közepét kivájjuk, hogy ne maradjon túl vastag a krumpli belseje. A paradicsomot kimagozzuk, a paprikát a hagymával egyetemben nagyon apróra kockázzuk. A fokhagymát lereszeljük a sajttal együtt, és összekeverjük egy kis sóval, borssal. Ezt a keveréket a krumplikba töltjük. Az előkészített krumplikat olajozott alufóliába úgy tesszük bele, hogy a fél krumplikat egymásba fordítjuk, és így sütjük készre a tepsiben, akár a húsokkal együtt, mintegy 25-30 perc alatt.
Tálaláskor egy kis friss paradicsomot, zöldhagymát teszünk a hús és a kicsomagolt, de a fóliában hagyott krumpli mellé.
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!
Jó étvágyat kívánunk!