Pácolt mozzarella, pulykasteakkel

A Pácolt mozzarella, pulykasteakkel hozzávalói

  • 80 dkg (filé) pulykamell,
  • 1 fej (friss) fokhagyma,
  • 40 dkg paradicsom,
  • 4 ág rozmaring,
  • 20 dkg sajt (mozzarella),
  • 2 evőkanál olaj (olíva),
  • 1 csomag petrezselyem,
  • só,
  • bors
Pácolt mozzarella, pulykasteakkel

Pácolt mozzarella, pulykasteakkel

 

A pulykamellfiléket fűszerezzük sóval, borssal, majd serpenyőben megsütjük.

A mozzarellagolyókat előre bepácoljuk, méghozzá olívaolaj, petrezselyemzöld, rozmaring, fokhagyma, só, bors keverékébe. A mozzarella aktuális árát itt találja.

Lehetőség szerint hagyjuk állni egy napig, akkor lesz az igazi.

Közvetlenül a tálalás előtt pirítsunk baguette-t, majd a tálaláskor tegyük alulra a pulykasteaket, rá a baguette-t, a szeletelt paradicsomot, végül pedig a pácolt sajtot.

Egy másik sajtos receptjeinket itt találja.

Jó étvágyat kívánunk!

 



Comments are closed.