Paprikás mindenféle földi jóval

A Paprikás mindenféle földi jóval recept hozzávalói

  • 50 dkg sertésfül és orr,
  • 30 dkg sertés farok,
  • 30 dkg sertés máj,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 5 dkg zsír,
  • 2 dkg fűszerpaprika,
  • 2 dkg fokhagyma,
  • kömény

A körethez:

  • 25 dkg öregtarhonya,
  • 15 dkg  burgonya,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 1 db zöldpaprika,
  • só,
  • fűszerpaprika,
  • olaj

 

"<yoastmark

A Paprikás mindenféle földi jóval recept elkészítése

Először pörköltalapot készítünk. Hagymát, paprikát üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, vízzel oldjuk a színét, kevés sót, fokhagymát teszünk bele.

Erre a pörköltalapra kerül rá a megtisztított fül, a feldaradolt farok, az orr, és a „pofahús” (ahogy vidéken mondják). Kevés vízzel felöntjük, együtt pároljuk, főzzük. Amikor már majdnem jó, akkor májdarabokat teszünk még hozzá.

Közben elkészítjük a keménytarhonyát. Szintén pörköltalapot készítünk, erre kockára vágott burgonyát teszünk. Külön serpenyőben megpirítjuk a tarhonyát. Amikor szép, aranysárga a tarhonya hozzátesszük a burgonyához. Savanyúsággal tálaljuk.

Itt egy másik pörköltrecept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paprikás mindenféle földi jóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.