Paradicsomos húsgolyók

A paradicsomos húsgolyók recept hozzávalói

4 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, só, cukor, 25 dkg darált hús (pulyka vagy sertés), 2 db tojás, bors, finomra vágott zellerlevél, 1 gerezd tört fokhagyma, 15 dkg főtt rizs

Paradicsomos húsgolyók, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Paradicsomos húsgolyók, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A paradicsomos húsgolyók recept elkészítése

Húsgolyó ezerféleképpen, épp mikor milyen kedvünk van. Például. Ez az alap. Ez a recept a paradicsommártásra épül, no persze a húsgolyó mellett. Tessék kipróbálni!

Zsemleszínű rántást csinálunk, felengedjük paradicsomlével, ízesítjük sóval, cukorral, zellerszárral. Felforraljuk, és ebben a fűszeres paradicsommártásban készre pároljuk a húsgombócokat.

A húsgombócokhoz a darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a finomra vágott zellerlevelet, a tört fokhagymát. Összegyúrjuk, kis gombócokat formázunk belőle, és beletesszük a mártásba. Darált húshoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor vajas burgonyát kínálunk hozzá. Aki szereti, a húsgombócokat paprikában is kínálhatja.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos húsgolyók
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.