A paradicsomos húsgolyók recept hozzávalói
4 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, só, cukor, 25 dkg darált hús (pulyka vagy sertés), 2 db tojás, bors, finomra vágott zellerlevél, 1 gerezd tört fokhagyma, 15 dkg főtt rizs
Paradicsomos húsgolyók, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
A paradicsomos húsgolyók recept elkészítése
Húsgolyó ezerféleképpen, épp mikor milyen kedvünk van. Például. Ez az alap. Ez a recept a paradicsommártásra épül, no persze a húsgolyó mellett. Tessék kipróbálni!
Zsemleszínű rántást csinálunk, felengedjük paradicsomlével, ízesítjük sóval, cukorral, zellerszárral. Felforraljuk, és ebben a fűszeres paradicsommártásban készre pároljuk a húsgombócokat.
A húsgombócokhoz a darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a finomra vágott zellerlevelet, a tört fokhagymát. Összegyúrjuk, kis gombócokat formázunk belőle, és beletesszük a mártásba. Darált húshoz aktuális árat itt találnak.
Tálaláskor vajas burgonyát kínálunk hozzá. Aki szereti, a húsgombócokat paprikában is kínálhatja.
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!