Paradicsomos, paprikás kacsamellragu

A paradicsomos, paprikás kacsamellragu recept hozzávalói

50 dkg kacsamell, kevés szőlőmagolaj, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 db bird's eye chilipaprika, só, bors, fokhagymapor, 10 szem rózsabors, 10 szem zöldbors, szárított metélőhagyma, provence-i fűszer, kevés bazsalikom, 4 szem nagyobb paradicsom, 2 db kápia paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, 25 dkg csicseriborsótészta

Paradicsomos, paprikás kacsamellragu

Paradicsomos, paprikás kacsamellragu

 

A paradicsomos, paprikás kacsamellragu recept elkészítése

 

Szép, színes, friss hangulatú recept következik, remek kacsahússal, nem kevésbé remek tésztával. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Azzal kezdünk most, hogy a kacsamellet kisebb kockákra vágjuk. Célszerű wokban készíteni ezt az ételt. A darabolt hagymákat kevés szőlőmagolajon megfuttatjuk, majd ha üvegesre hevült, hozzáadjuk a kacsamell kockákat. Pirítjuk egy kicsit, hogy a kacsa kiengedje a levét, és kicsit, nem nagyon megpiruljon. Ekkor sózzuk, borsozzuk, fokhagymaport adunk hozzá, valamint egy kevés provence-i fűszert.

Ezután felöntjük vízzel. Most adjuk hozzá a kis darab chilipaprikát, a zöldborsot és a rózsaborst, majd alacsony lángon pároljuk. Először a kaliforniai paprika kerül bele, aztán a kápia, és végül a paradicsomok. Célszerű a kaliforniai paprikát kicsit nagyobb darabokra, míg a kápiát csíkokra szeletelni, utóbbi így a tálaláskor szép szálakat ad majd ki. A paradicsomokat most nagyobb darabokra szeljük, hogy szépen kiadja a levét a főzés során.

A paradicsomok után adjuk hozzá a bazsalikomot, majd egy kicsit később a metélőhagymát, és hagyjuk szépen rotyogni. Közben kifőzzük a csicseriborsó tésztát, ennek kb. 6-8 perc elegendő, ennél a fajtánál nem feltétlenül érvényes a fogkemény-szabály.

Ha szükséges utánaízesítünk, pici sóval és fokhagymaporral. Készre főzzük, és tálaljuk is, frissen, forrón.

 

Egy másfajta kacsás receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.