Paradicsomos pulykahússal töltött burgonya

Hozzávalók, paradicsomos pulykahússal töltött burgonya

8 db közepes méretű burgonya, só, 2 evőkanál olívaolaj, 0,5 dl olívaolaj, 1 kicsi fej vöröshagyma, 60 dkg pulykamell, 4 db paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg edámi sajt

 

Paradicsomos pulykahússal töltött burgonya

Paradicsomos pulykahússal töltött burgonya

 

A paradicsomos pulykahússal töltött burgonya recept elkészítése

 

A megmosott burgonyákat héjában megsütjük, majd meghámozzuk, hosszában cikkcakkosan félbevágjuk, és kikanalazzuk a közepüket. Ezután talpakat vágunk az aljukra, sózzuk, borsozzuk, és olajozott tepsibe tesszük.

A töltelékhez a forró olívaolajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst, és fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a kimagozott paradicsomok kockákra vágott húsát, a paradicsompürét, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Lassú tűzön fedővel letakarva 10 perc alatt összepároljuk közben, ha kell, kevés vizet öntünk rá, majd ha elkészült megtöltjük vele az előkészített burgonyákat. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos pulykahússal töltött burgonya
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.