Paradicsomos töltött paprika

Hozzávalók, paradicsomos töltött paprika

8-10 db tölteni való paprika,
40 dkg darált hús,
15 dkg főtt rizs,
só,
őrült bors,
fűszerpaprika,
1 kg fejes káposzta,
15 dkg paradicsompüré
80 dkg liszt,
0,5 dl olaj,
50 g cukor
1-2 db babérlevél,
Körete lehet: petrezselymes burgonya

 

Paradicsomos töltött paprika, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Paradicsomos töltött paprika, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A paradicsomos töltött paprika elkészítése

 

A megmosott tölteni való paprika magházát eltávolítjuk. A csumáját megnyomjuk, és egy mozdulattal kihúzzuk. Így marad egy gallérja a paprikának, amitől a töltelék nem tud kicsúszni.

A tölteléke: ledarált sertéshúst hideg főtt rizzsel, fűszerekkel jól összekeverjük. Az előkészített paprikákat egyenletesen lazára töltjük. Tojást nem kell a töltelékbe tenni, mert ettől csak keményebb lesz.

A paradicsomos káposztát én így követem el: egy világos rántást készítek,
paradicsompürével átpirítom, csontlével, vízzel felengedem, simára keverem. Hozzáteszem a leforrázott, 2 x 2 cm-es kockára vágott káposztát, ízesítem cukorral, sóval, fűszerezem még babérlevéllel és köménnyel.

Ha felforr, belekerülnek a töltött paprikák. Ha jól időzítettünk, akkor a káposzta és a
paprika egyszerre főnek meg.

Egy más jellegű töltött receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos töltött paprika
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.