Párolt csirkemell frankfurti zöldszósszal

A párolt csirkemell frankfurti zöldszósszal recept hozzávalói

  • 60 dkg csirkemell
  • babérlevél
  • bors
  • fűszerek (zsálya, rozmaring, petrezselyemzöld, bazsalikom, kapor, póréhagyma)
  • 1 db hagyma
  • 1 db savanyú uborka
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • bors
  • 40 dkg burgonya
Párolt csirkemell frankfurti zöldszósszal

Párolt csirkemell frankfurti zöldszósszal

 

A párolt csirkemell frankfurti zöldszósszal című recept elkészítése

 

Fanyalgók gyakran nem elégedettek a csirkehússal, száraz, íztelen, sok mindent mondanak rá. Egy szósz minden hússal csodát tesz (no nem csak hússal, persze), így lesz ez most is. Nézzék meg, próbálják ki!

A csirkemellet ezúttal egyszerűen készítjük el, megpároljuk. A recept lényege most a szósz, méghozzá frankfurti módra.

A csirkét először babéros, borsos, sós vízben megpároljuk. Elkészítjük a frankfurti szószt: lemossuk a fűszereket, majd megszabadítjuk a száruktól, és összevágjuk. A csirkemell aktuális árát itt találja.

A hagymát és az uborkát is összekeverjük. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a joghurtot és a majonézt, beleteszem a fűszereket. Így együtt tálaljuk a húsra, hozzá főtt burgonyát adunk.

 

További csirkés receptért kattintson ide!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.