Párolt, hagymás csirkenyárs

A párolt, hagymás csirkenyárs hozzávalói

  • 60 dkg csirkemell,
  • 2 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 1 dl tejszín,
  • durva bors,
  • só,
  • 30 dkg rizs,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 2 dl víz

A kifilézett csirkemelleket kb 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd kockára. Nyársra húzzuk a csirkemellkockákat, sózzuk és megszórjuk durvára őrölt borssal.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beletesszük a nyársat, hirtelen minden oldalát megkapatjuk egy pillanatra. Amikor a pörzsanyagot megkapta, hozzáadjuk a az összevágott hagymát, amikor egy kicsit „megfut", akkor adjuk hozzá a mustárt, később a mézet.

Ezután kevés vízzel felöntjük, és a nyársat ebben bepároljuk. Fontos, hogy ne sok vizet öntsenek hozzá, mert nem megfőzzük, csak keveset, mert pároljuk. Ha már eléggé bepárolódott, kiemeljük.

A párolólevet kissé visszaforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, amivel megfelelő sűrűségűre visszaforraljuk.

Főtt rizzsel tálaljuk. A rizsre ráfektetjük a csirkenyársakat, a meglocsoljuk egy kicsit a saját hagymás szaftjával. Díszítjük kaporral és kaliforniai paprikával.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.