Pikáns csirkeszárnyak

A pikáns csirkeszárnyak recept hozzávalói

1 kg csirkeszárny, 1 db paradicsom, erős paprikakrém, 1 fej hagyma, csipetnyi cukor, só, fokhagyma, jégsaláta, lolo rosso, madársaláta, olívaolaj, borecet, kapribogyó, csirke fűszersó, provence-i fűszer

Pikáns csirkeszárnyak

Pikáns csirkeszárnyak

 

A pikáns csirkeszárnyak recept elkészítése

 

Jöjjön egy igazán egyszerű alapanyag, méghozzá a csirkeszárny. A gyorséttermekben felkapott alap, egyértelmű tehát, hogy a Mit főzzünk ma? is előszeretettel előveszi. Ez most kicsit csípős lesz, fogalmazzunk finomabban, pikáns, és jó ropogós! Nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is a csirkeszárnyak végeit levágjuk, majd a csirke fűszersóval és a provence-i fűszerrel jó alaposan bedörzsöljük. Így állni hagyjuk egy kicsit, majd nagyon forróra felhevített olajban ropogósra sütjük. A csirkeszárnyakhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután a hagymát összevágjuk, lepirítjuk, a kockára vágott paradicsomot ráhelyezzük, majd a paprikakrémet, fokhagymát, cukrot is, és az egészet jó alaposan összerottyantjuk.

A salátát lecsepegtetjük, egy tányérra helyezzük, majd olívával, borecettel ízlés szerint megöntözzük. Ezután kapribogyóval megszórjuk, és a csirkeszárnyakkal, valamint a fűszeres paradicsommal tálaljuk. Valóban ennyire egyszerű az elkészítése, és jó kis ropogtatnivaló sül ki belőle, remek friss salátákkal.

 

És nem véletlenül emlegettük a csirkeszárnyas recepteket, itt is van egy másfajta variáció, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pikáns csirkeszárnyak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.