Pikáns hátszíncsíkok

 

Hozzávalók

80 dkg hátszín
4 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál burgonyakeményítő
40 dkg brokkoli

20 dkg sárgarépa
1 kaliforniai paprika
5 dkg gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 db narancs
1 dl borjúpecsenyelé
1 evőkanál cherry
olaj
chilipaprika
bors

 

Pikáns hátszíncsíkok

Pikáns hátszíncsíkok

 

A pikáns hátszíncsíkok elkészítése

 

A narancsot és a gyömbért lereszeljük. A csíkokra vágott hátszínt szójaszósszal, fűszerekkel 30 percig marináljuk. A hátszínhez tájékoztató árat itt találnak.

A paprikát és a sárgarépát feldaraboljuk, a pecsenyelét a cherryvel, szójaszósszal összekeverjük.

A forró wokban magas hőfokon a hátszíncsíkokat lepirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, paprikát, brokkolit szójaszószt, chilit. Ha ízlésüknek az erős paprika jobban megfelel, használhatják azt is, egyébként a Mit főzzünk ma? műsorában mi is ezt választottuk.

Felöntjük pecsenyelével, kevés keményítőt teszünk hozzá, valamint a cherryt. Kb. 1 percig pirítjuk. Erős paprikával díszítjük.

Egy más karakterű hátszínreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pikáns hátszíncsíkok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.