Pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal

A pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal recept hozzávalói

  • 1 db egész nyúl,
  •  0,5 dl olaj,
  •  1 fej közepes hagyma,
  •  3 gerezd fokhagyma,
  •  zöldség alaplé,
  • só,
  •  frissen őrölt bors,
  •  1 db babérlevél,
  •  1 evőkanál mustár,
  •  3 szál friss kakukkfű,
  •  4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma,
  •  1 csokor petrezselyem,
  •  1 db nagyobb pritaminpaprika,
  •  1 db nagyobb zöldpaprika,
  •  1 kiskanál keményítő
Pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal

Pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal

 

A pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal recept elkészítése

 

A nyúl mindig is fontos szerepet játszott konyhakultúránkban, aztán ilyen-olyan okok miatt háttérbe szorult. Tegyünk ez ellen - a mi szerepünk például az, hogy folyamatosan adunk recepteket a nyúlhús elkészítésére. Ez a mai is egy egészen jól sikerült recept. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el ma így a nyulat!

Azzal kezdünk most, hogy aAz egész nyulat kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ezután a forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk az előkészített nyulat, és fehéredésig sütjük. A nyúlhús aktuális árát itt találja.

Most annyi zöldséglevest öntünk hozzá, hogy félig ellepje, majd sóval, borssal, a babérlevéllel, a mustárral ízesítjük, és lassú tűzön fedővel letakarva puhára pároljuk. Közben, ha szükséges a szaftját kevés vízzel pótoljuk.

Mielőtt lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a gyöngyhagymát, a kockákra darabolt pritaminpaprikát, zöldpaprikát, és az aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel fűszerezzük. Legvégül a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük a szaftját. Ha elkészült, forrón tálaljuk, és petrezselymes kuszkusszal körítjük.

 

További nyulas receptjeinket itt találja.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.