Pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal

A pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal recept hozzávalói

  • 1 db egész nyúl,
  •  0,5 dl olaj,
  •  1 fej közepes hagyma,
  •  3 gerezd fokhagyma,
  •  zöldség alaplé,
  • só,
  •  frissen őrölt bors,
  •  1 db babérlevél,
  •  1 evőkanál mustár,
  •  3 szál friss kakukkfű,
  •  4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma,
  •  1 csokor petrezselyem,
  •  1 db nagyobb pritaminpaprika,
  •  1 db nagyobb zöldpaprika,
  •  1 kiskanál keményítő
Pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal

Pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal

 

A pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal recept elkészítése

 

A nyúl mindig is fontos szerepet játszott konyhakultúránkban, aztán ilyen-olyan okok miatt háttérbe szorult. Tegyünk ez ellen - a mi szerepünk például az, hogy folyamatosan adunk recepteket a nyúlhús elkészítésére. Ez a mai is egy egészen jól sikerült recept. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el ma így a nyulat!

Azzal kezdünk most, hogy aAz egész nyulat kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ezután a forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk az előkészített nyulat, és fehéredésig sütjük. A nyúlhús aktuális árát itt találja.

Most annyi zöldséglevest öntünk hozzá, hogy félig ellepje, majd sóval, borssal, a babérlevéllel, a mustárral ízesítjük, és lassú tűzön fedővel letakarva puhára pároljuk. Közben, ha szükséges a szaftját kevés vízzel pótoljuk.

Mielőtt lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a gyöngyhagymát, a kockákra darabolt pritaminpaprikát, zöldpaprikát, és az aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel fűszerezzük. Legvégül a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük a szaftját. Ha elkészült, forrón tálaljuk, és petrezselymes kuszkusszal körítjük.

 

További nyulas receptjeinket itt találja.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pikáns nyúlbecsinált petrezselymes kuszkusszal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.