Pikáns vadkacsacombok

Hozzávalók, pikáns vadkacsacombok

12 db vadkacsacomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg zöldségágy (ízlés szerinti zöldségekből)
2 dl tejfel
2 dkg mustár
2 dkg keményítő
5 dkg citromhéj
kakukkfű
babérlevél

őrölt bors
liszt

A körethez:

25 dkg túró
3 db zsemle
2 db tojás

fokhagyma
petrezselyem
keményítő
olaj a sütéshez

 

Pikáns vadkacsacombok

Pikáns vadkacsacombok

 

A pikáns vadkacsacombok recept elkészítése

 

Az olajban a fokhagymát, a póréhagymát és a sárgarépát együtt pirítjuk. Kristálycukrot teszünk rá, karamellizáljuk. Külön serpenyőben olajat hevítünk, a vadkacsacombokat fűszerezzük, lisztbe mártjuk, elősütjük. Az így elősütött húst rátesszük a zöldségágyra, s együtt pároljuk tovább. Tejfeles, mustáros habarással sűrítjük, majd leszűrjük a mártást.

A túrót az áztatott zsemlével, tojással, fokhagymával, sóval, petrezselyemzölddel, kukoricakeményítővel összekeverjük, egyneműsítjük. Kicsit állni hagyjuk, kis gombócokat formázunk belőle, kenyérkockákban megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Tálalásnál a rántott túrógombócok mellé kerül a kacsacomb, mártással gazdagon bevonjuk, kevés tejfelt és sárgarépát (utóbbit vékony metéltre vágva vajon pároltuk meg) teszünk rá. Díszítésnek citromszeletekre kapribogyót helyezünk. A kacsacombhoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Itt egy másik kacsás recept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pikáns vadkacsacombok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.