Pirított csirkeszárnyak zöldbabbal töltött paradicsommal

A pirított csirkeszárnyak zöldbabbal töltött paradicsommal recept hozzávalói

  • 8 db csirkeszárny,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 evőkanál édes paprikakrém,
  • 1 kiskanál majoranna,
  • 0,8 dl olaj,
  • 8 db paradicsom,
  • 30 dkg tisztított zöldbab,
  • 4 dkg vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem
Pirított csirkeszárnyak zöldbabbal töltött paradicsommal

Pirított csirkeszárnyak zöldbabbal töltött paradicsommal

 

A pirított csirkeszárnyak zöldbabbal töltött paradicsommal recept elkészítése

 

A csirkeszárny igen hálás alapanyag, jó ropogósra tudjuk sütni - nincs is jobb nála. Na jó, ízlések és pofonok, tudjuk.

A csirkeszárnyakat megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, a paprikakrémmel és a majoránnával fűszerezzük. 1 órát hűtőbe tesszük pácolódni, majd közben elkészítjük a köretet.

A megmosott paradicsomoknak kalapokat vágunk, evőkanállal kivájjuk a belsejüket, és sóval, borssal beszórjuk. A tisztított zöldbabot kisebb darabokra vágjuk, sózott vízben roppanósra főzzük, és leszűrjük. A csirkeszárnyhoz aktuális árat itt találnak.

A zúzott fokhagymát olvasztott vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. 1-2 percig pároljuk, majd az előkészített paradicsomokba töltjük.

A paradicsomokat tepsibe fektetjük. 190 fokos sütőben, 10-12 percet sütjük. Közben elkészítjük a csirkeszárnyakat.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a pácolt csirkehúst. Egy nehezebb edénnyel lepréseljük, és közepes tűzön sütjük. Ha megpirult az egyik oldala megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.

A csirkeszárnyakat sülés közben azért kell préselve sütni, hogy a hő jobban átjárja a húst, és a csont mellett is teljesen átsüljön. Tálaláskor a  paradicsomokat tányérra tesszük, mellé fektetjük a megsült csirkeszárnyakat, és körbelocsoljuk a szaftjával.

 

Egy másik csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Pirított csirkeszárnyak zöldbabbal töltött paradicsommal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.