Pirított sertéscsíkok kínai hangulatban

A pirított sertéscsíkok kínai hangulatban recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 1 csokor újhagyma, 5 szál újrépa, kristálycukor, 0,5 dl világos szójaszósz, 1 evőkanál halszósz, olaj, kukoricakeményítő

Pirított sertéscsíkok kínai hangulatban

Pirított sertéscsíkok kínai hangulatban

 

A pirított sertéscsíkok kínai hangulatban recept elkészítése

 

Akkor nézzük, mi is az a trükk, ami miatt a kínai említésre került. Meg fogja érni, higgyék el! Igazi Európa és a világ ízei magyarul recept, hol máshol, mint itt, a Mit főzzünk ma? konyhájában. Nézzék meg, és készítsék is el így! A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak, ehhez a recepthez feltétlenül ezt a húsfajtát javasoljuk.

Nos tehát, a sertésszüzet vékony lapokra vágjuk, a sárgarépát ferdén vékonyan felszeleteljük, majd pedig az újhagymát nagyobb darabokra, vágjuk. A sertéshúst enyhén besózzuk, keményítőbe forgatjuk, és a tárcsában felhevített olajon hirtelen, megpirítjuk. Kanállal kiszedjük.

A visszamaradt olajon a cukrot elkezdjük karamellizálni. Amikor világosbarnára pirul, beletesszük először a répát, majd az újhagymát. Pár perc újabb pirítás után ráöntjük a szójaszószt, valamint egy nagyon kevés vizet. Ezután ízesítjük szójaszósszal, visszatesszük a pirított húsunkat, összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Párolt jázminrizzsel tálaljuk. Ha a szabadban főzünk, a rizst elkészíthetik előre, de választhatnak más köretet is, adunk egy javaslatot itt egy salátaköretre például.

 

Reméljük megtetszett ez a fúziós recept. De ha még böngésznének húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik - tegyék is meg!

 

És hát persze szóljon a zene a jó hangulatért, mert mindig mondjuk, csak azért, mert ez az igazság, hogy a jókedvvel készített étel tökéletes lesz, bárki bármit mond.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pirított sertéscsíkok kínai hangulatban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.