Pisztáciával tűzdelt csirkemell

Hozzávalók, pisztáciával tűzdelt csirkemell

  • 70 dkg csirkemell,
  • 10 dkg pisztácia,
  • 5 dkg gyömbér,
  • 2 db őszibarack,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl tejszín,
  • 8 dkg vaj,
  • só,
  • bors,
  • olaj a sütéshez

 

Pisztáciával tűzdelt csirkemell

Pisztáciával tűzdelt csirkemell

A pisztáciával tűzdelt csirkemell recept elkészítése

 

A csirke és a gyümölcs remekül passzol egymáshoz, most őszibarackot választottunk. A pisztácia lesz ezúttal a plusz íz, ami új karaktert ad a csirkemellnek. Nézzék meg, próbálják ki!

A csirkemellbe pici lyukakat vágunk, ebbe kerülnek majd a pisztáciák. Az őszibarackot gerezdekre szeleteljük. A csirkét egy serpenyőbe tesszük, borsozzuk, közben egy másik forró serpenyőbe tesszük a barackot, ráhelyezzük a gyömbért, majd kevés vízzel felöntjük, pároljuk.

Közben elkészítjük a köretet: a burgonyát megfőzzük, majd tejjel, tejszínnel, vajjal összeturmixoljuk. A friss csirkemell aktuális árát itt találja. Tálalásnál a burgonyapürére tesszük a barackszeleteket, majd a húst, és petrezselyemzölddel díszítjük.

Nézze meg a Kéksajtos csirkemell receptünket is.

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Pisztáciával tűzdelt csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.