Pisztáciával tűzdelt csirkemell

A pisztáciával tűzdelt csirkemell recept hozzávalói

  • 70 dkg csirkemell,
  • 10 dkg pisztácia,
  • 5 dkg gyömbér,
  • 2 db őszibarack,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl tejszín,
  • 8 dkg vaj,
  • só,
  • bors,
  • olaj a sütéshez
Pisztáciával tűzdelt csirkemell

Pisztáciával tűzdelt csirkemell

A pisztáciával tűzdelt csirkemell recept elkészítése

 

A csirke és a gyümölcs remekül passzol egymáshoz, most őszibarackot választottunk. A pisztácia lesz ezúttal a plusz íz, ami új karaktert ad a csirkemellnek. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a csirkemellbe pici lyukakat vágunk, ebbe kerülnek majd a pisztáciák. Az őszibarackot gerezdekre szeleteljük. A csirkét egy serpenyőbe tesszük, borsozzuk, közben egy másik forró serpenyőbe tesszük a barackot, ráhelyezzük a gyömbért, majd kevés vízzel felöntjük, pároljuk.

Közben elkészítjük a köretet: a burgonyát megfőzzük, majd tejjel, tejszínnel, vajjal összeturmixoljuk. A friss csirkemell aktuális árát itt találja. Tálalásnál a burgonyapürére tesszük a barackszeleteket, majd a húst, és petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Nézze meg a kéksajtos csirkemell receptünket is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.