Pisztáciával tűzdelt csirkemell

A pisztáciával tűzdelt csirkemell recept hozzávalói

  • 70 dkg csirkemell,
  • 10 dkg pisztácia,
  • 5 dkg gyömbér,
  • 2 db őszibarack,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl tejszín,
  • 8 dkg vaj,
  • só,
  • bors,
  • olaj a sütéshez
Pisztáciával tűzdelt csirkemell

Pisztáciával tűzdelt csirkemell

A pisztáciával tűzdelt csirkemell recept elkészítése

 

A csirke és a gyümölcs remekül passzol egymáshoz, most őszibarackot választottunk. A pisztácia lesz ezúttal a plusz íz, ami új karaktert ad a csirkemellnek. Nézzék meg, próbálják ki!

A csirkemellbe pici lyukakat vágunk, ebbe kerülnek majd a pisztáciák. Az őszibarackot gerezdekre szeleteljük. A csirkét egy serpenyőbe tesszük, borsozzuk, közben egy másik forró serpenyőbe tesszük a barackot, ráhelyezzük a gyömbért, majd kevés vízzel felöntjük, pároljuk.

Közben elkészítjük a köretet: a burgonyát megfőzzük, majd tejjel, tejszínnel, vajjal összeturmixoljuk. A friss csirkemell aktuális árát itt találja. Tálalásnál a burgonyapürére tesszük a barackszeleteket, majd a húst, és petrezselyemzölddel díszítjük.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Nézze meg a kéksajtos csirkemell receptünket is.

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Pisztáciával tűzdelt csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.