Pórés tokány zöldséges rizzsel

Hozzávalók

50 dkg sertésszűz, 1 szál póréhagyma, 2 dl bor (fehér), 2 dl tejszín, só, bors, 1 db répa, 1 db zeller (gumó), 30 dkg rizs, 2 db hagyma

 

 

A pórés tokány zöldséges rizzsel recept elkészítése

 

Sokféle tokány van. Csíkos hús - most egy kicsit másféleképpen. Én sertésszűzből készítem, azért, mert abból sokkal gyorsabban elkészül ez az étel – ez nekem itt fontos, hogy Önök láthassanak mindent. Otthon nyugodtan elkészíthetik sertéscombból, marhából. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A hagymát apróra vágom, lepirítom. Beleteszem a csíkozott húst, kicsi sót, borsot, vizet és bort. A tokányt általában úgy szokták elkészíteni, hogy kevés vízzel visszaforralják, majd újra kevés víz kerül hozzá, újra visszaforralják, és így nagyon sűrű szaftja lesz. Szintén egy kevés tejszínt adunk hozzá és amikor összeforrt, akkor a póréhagymát. Ezzel készen is vagyunk.

Köretnek zöldséges rizst készítünk. A répát, a zellert és a kaliforniai paprikát vékonyra vágjuk, a póréhagymát karikára. Serpenyőbe, olívaolajra rátesszük a répát és a zellert (tudják: először mindig azt a zöldséget, amelyik hosszabb ideig puhul). Később hozzáadjuk a paprikát, majd a póréhagymát. Beletesszük a rizst, összekeverjük és tálaljuk.

A rizst porcelántálkába tesszük, kiborítjuk, mellé tálaljuk a tokányt. Petrezselyemzölddel díszítjük.

A teljes videóreceptet itt találják!

Itt pedig egy recept sertésszűzzel, teljesen más karakterrel!

 

Pórés tokány zöldséges rizzsel

Pórés tokány zöldséges rizzsel

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Pórés tokány zöldséges rizzsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.