Pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve

Hozzávalók

8 db (közepes) paprika (pritamin), só, frissen őrölt bors, 60 dkg (darált) csirkecomb, 1 db tojás, só, frissen őrölt bors, 1 fej (kisebb) hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál zeller (zöldje), zsemlemorzsa, 0,8 dl olaj (olíva)

 

Pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve

Pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve

 

A megmosott pritaminpaprikák szárát benyomjuk, majd egy mozdulattal kihúzzuk a magházukat, és sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a darált húst keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, és sóval, borssal, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az aprított zellerzölddel ízesítjük. Jól összedolgozzuk, majd annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy könnyen gyúrható krémes tölteléket kapjunk.

Ezután megtöltjük vele az előkészített paprikákat, olajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Ha elkészült, forró tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk frissen sült zellerzöld chips-szel.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.