Pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve

A pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve hozzávalói

  • 8 db közepes pritaminpaprika,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 60 dkg darált csirkecomb,
  • 1 db tojás,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 fej kisebb hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 szál zeller zöldje,
  • zsemlemorzsa,
  • 0,8 dl olívaolaj

 

Pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve

Pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve

 

A pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve recept elkészítése

 

A megmosott pritaminpaprikák szárát benyomjuk, majd egy mozdulattal kihúzzuk a magházukat, és sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a darált húst keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, és sóval, borssal, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az aprított zellerzölddel ízesítjük. Jól összedolgozzuk, majd annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy könnyen gyúrható krémes tölteléket kapjunk. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután megtöltjük vele az előkészített paprikákat, olajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forró tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk frissen sült zellerzöld chips-szel.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pritaminpaprika zelleres csirkehússal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.