Pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával

A pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával recept hozzávalói

  • 60 dkg pulykamell,
  • 50 dkg burgonya,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 db narancs,
  • 2 db szilva,
  • 2 db banán,
  • szőlő,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 dl bor,
  • 2 db zöldalma
Pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával

Pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával

 

A pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával recept elkészítése

 

Itt teljesen igaz, hogy több ideig tart előkészülni a gyümölcsös pulykához, mint elkészíteni magát az ételt.

A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, és megsütjük. A száraz pulykamellhez jól jönnek a gyümölcsök! A pulykamellhez aktuális árat itt találnak. Egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, beletesszük a gyümölcsöket. Felöntjük borral, pároljuk, majd vajjal besűrítjük.

Köretnek vajas törtburgonyát adunk hozzá. A vajat főtt burgonyával összetörjük, összekeverjük. A vaj azért jó itt, mert lágyabbá, könnyebbé teszi a krumplit. A tört burgonyából talapzatot készítünk, ráhelyezzük a húst, a gyümölcsöket ízlésesen köré- és rátesszük, a levével kicsit meglocsoljuk.

 

Itt egy más hangulatú pulykás receptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.