Pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával

Hozzávalók, pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával

  • 60 dkg pulykamell,
  • 50 dkg burgonya,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 db narancs,
  • 2 db szilva,
  • 2 db banán,
  • szőlő,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 dl bor,
  • 2 db zöldalma

 

Pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával

Pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával

 

Itt teljesen igaz, hogy több ideig tart előkészülni a gyümölcsös pulykához, mint elkészíteni magát az ételt.

 

A pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával recept elkészítése

 

A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, és megsütjük. A száraz pulykamellhez jól jönnek a gyümölcsök! A pulykamellhez aktuális árat itt találnak. Egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, beletesszük a gyümölcsöket. Felöntjük borral, pároljuk, majd vajjal besűrítjük.

Köretnek vajas törtburgonyát adunk hozzá. A vajat főtt burgonyával összetörjük, összekeverjük. A vaj azért jó itt, mert lágyabbá, könnyebbé teszi a krumplit. A tört burgonyából talapzatot készítünk, ráhelyezzük a húst, a gyümölcsöket ízlésesen köré- és rátesszük, a levével kicsit meglocsoljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulyka gyümölcsösen, vajas burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.