Pulyka kesudióval és felhőfül gombával

A Pulyka kesudióval és felhőfül gombával recept hozzávalói

  • 50 dkg pulykamell,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • 1 dkg friss gyömbér,
  • 3 dkg felhőfül gomba,
  • 5 dkg kesudió,
  • 10 dkg édes-savanyú chutney,
  • 5 dkg margarin,
  • 2 dkg méz,
  • 20 dkg úritök,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 25 dkg párolt rizs

 

Pulyka kesudióval és felhőfül gombával

Pulyka kesudióval és felhőfül gombával

 

Olajat hevítünk, a megtisztított, megformázott sütőtök-szeleteket karamellizáljuk. Ez lesz a kesudiós pulykamell egyik körete. A másik köret párolt rizs lesz.

Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a kesudiót. Amikor elkészült kiszedjük a kesudiót, félretesszük. A kesudiós olajban a gyömbért áthevítjük, kevés vizet, póréhagymát teszünk hozzá, rá pedig a metéltre vágott pulykamell kerül.

Hozzáadjuk az előre beáztatott felhőfülgombát, ráöntjük a chutneyt. Legvégül a pirított kesudiót kell hozzátenni. Az egészet összeforraljuk.

Tálalásnál csészével megformázzuk a párolt rizst, mellé kerül a pirított úritök és a ragu.

Itt találnak egy más típusú gombás receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulyka kesudióval és felhőfül gombával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.