Pulykacsíkok sült borízű almával

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell,
  • só,
  • bors,
  • currypor,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 db borízű alma,
  • 6 db közepes burgonya,
  • 1 db tojás,
  • 2 evőkanál liszt,
  • olaj,
  • 1 db lime, chili szál
  • Desszerthez:
    palacsintatészta,
  • 5 dkg dió,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 db alma

 

Pulykacsíkok sült borízű almávalPulykacsíkok sült borízű almával

Pulykacsíkok sült borízű almával

 

A pulykamellféléket csíkokra vágjuk, majd vajon lepirítjuk. Közben hozzáadjuk a fűszereket, majd felengedjük tejszínnel, és puhára pároljuk.

A borízű almákat vajon aranysárgára sütjük. A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, és lepényeket sütünk belőle. A friss pulykamell aktuális árát itt találja.

Tálaláskor a sült almákat a pulykacsíkok tetejére tesszük. A desszerthez szokott módon palacsintát sütünk.

Az almát megpirítjuk, majd kivesszük, a pedig diót mézzel együtt karamellizáljuk. Ezt a tölteléket rakjuk a kész palacsintákba, amelyeket nem feltétlenül fontos a megszokott módon feltekerni, akár kis bugyrot is készíthetünk belőlük.

További pulykamelles receptünket itt találja!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykacsíkok sült borízű almával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.